Wymyśliłam że upiekę dziś Irlandzki chleb na sodzie.
I prawie upiekłam, tylko wcześniej zapalił mi się papier do pieczenia...
Myślałam że on się pali w wyższej temperaturze niż 180 stopni..
A jutro do chirurga z moją Mamą.
Nic poważnego niby, no ale operacja się szykuje.
Mnie kiedyś zawiódł rękaw do pieczenia
OdpowiedzUsuńmoce są z mamą!
naprawdę papier moze się zapalić albo rękaw??
OdpowiedzUsuńno szok:D
MOCE dla MAMY!!
Rękaw mi się stopil i zniszczył blachę
Usuńale to chyba musiał dotknąć tych nagrzewnic w piekarniku
Usuńmi tak kiedys napęczniał,że dobrze,że zauważyłam i go szybko przebiłam bo miałam wrażenie,że zaraz dotknie rozgrzanej rurki,czy jak to sie tam fachowo nazywa:)
Margo,zawsze przed wstawieniem do piekarnika dziabnij kilka razy igłą
UsuńMOCE dla Mamy!
OdpowiedzUsuńja jakoś prawie nigdy nie używam papieru do pieczenia
oj ja zawsze do ciasteczek,Córka jakieś swoje wymyślne piecze,zawsze na papierze
Usuńale tnę na miarę blachy...
ja miałam na wymiar blachy, nie wiem co to było..
UsuńFuti ale jak w tv pokazują to nie zawsze tną na miarę,często im wystaje właśnie,
Usuńmoże jakiś mały okruch się zawieruszył,nagrzał i zapalił papier:(
trudno, chleba szkoda:(
Usuńno szkoda:(
Usuńsprawdziłam jak się robi ten irlandzki chleb,wygląda smacznie bardzo....
nie martw się,następnym razem wszystko się uda:)
no i proszę, jak dobrze, że się nie biorę za pieczenie!! toż to można dom z dymem puścic!!! )
Usuńco nie zmienia faktu aLusiu,że wypieki w Twoim domostwie są pyszne! ;)
Usuń:) :) wiadomo, miszczu! :) :)
Usuńw sumie chleb piecze się w b.wysokich temperaturach...nie używałam papieru do pieczenia chleba
Usuńtak, normalny chleb piecze się w wyższej temperaturze. to miał być sodowy.
UsuńFuti,moce:*
OdpowiedzUsuńFuti :*
OdpowiedzUsuńWszystkiego zdrowego
OdpowiedzUsuń