"Żyjemy a dopóki żyjemy wszystko jest możliwe".- Roz

wtorek, 7 kwietnia 2015

pali się

Wymyśliłam że upiekę dziś  Irlandzki chleb na sodzie.
I prawie upiekłam, tylko wcześniej zapalił mi się papier do pieczenia...
Myślałam że on się pali w wyższej temperaturze niż 180 stopni..

A jutro do chirurga z moją Mamą.
Nic poważnego niby, no ale operacja się szykuje.

19 komentarzy:

  1. Mnie kiedyś zawiódł rękaw do pieczenia

    moce są z mamą!

    OdpowiedzUsuń
  2. naprawdę papier moze się zapalić albo rękaw??
    no szok:D

    MOCE dla MAMY!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rękaw mi się stopil i zniszczył blachę

      Usuń
    2. ale to chyba musiał dotknąć tych nagrzewnic w piekarniku
      mi tak kiedys napęczniał,że dobrze,że zauważyłam i go szybko przebiłam bo miałam wrażenie,że zaraz dotknie rozgrzanej rurki,czy jak to sie tam fachowo nazywa:)

      Usuń
    3. Margo,zawsze przed wstawieniem do piekarnika dziabnij kilka razy igłą

      Usuń
  3. MOCE dla Mamy!

    ja jakoś prawie nigdy nie używam papieru do pieczenia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj ja zawsze do ciasteczek,Córka jakieś swoje wymyślne piecze,zawsze na papierze
      ale tnę na miarę blachy...

      Usuń
    2. ja miałam na wymiar blachy, nie wiem co to było..

      Usuń
    3. Futi ale jak w tv pokazują to nie zawsze tną na miarę,często im wystaje właśnie,
      może jakiś mały okruch się zawieruszył,nagrzał i zapalił papier:(

      Usuń
    4. trudno, chleba szkoda:(

      Usuń
    5. no szkoda:(
      sprawdziłam jak się robi ten irlandzki chleb,wygląda smacznie bardzo....
      nie martw się,następnym razem wszystko się uda:)

      Usuń
    6. no i proszę, jak dobrze, że się nie biorę za pieczenie!! toż to można dom z dymem puścic!!! )

      Usuń
    7. co nie zmienia faktu aLusiu,że wypieki w Twoim domostwie są pyszne! ;)

      Usuń
    8. :) :) wiadomo, miszczu! :) :)

      Usuń
    9. w sumie chleb piecze się w b.wysokich temperaturach...nie używałam papieru do pieczenia chleba

      Usuń
    10. tak, normalny chleb piecze się w wyższej temperaturze. to miał być sodowy.

      Usuń
  4. Wszystkiego zdrowego

    OdpowiedzUsuń

Miło by było jakbyś zostawił komentarz, chyba że jesteś trollem to spadaj