"Żyjemy a dopóki żyjemy wszystko jest możliwe".- Roz

poniedziałek, 16 lipca 2012

klopsy z tuńczyka.

Potrzebujemy :

  • puszka tuńczyka,
  • puszka cieciorki,
  • cebula,
  • czosnek
  • pietruszka i koperek
  • sól,
  • zioła ulubione, u mnie prowansalskie
  • papryka ostra i słodka,
  • jajko
  • tarta bułka.

Cieciorkę z puszki odsączam,
miksuje na pastę,
 dodaje do tego tuńczyka w sosie własnym, odsączonego.
Mieszam wszystko z przyprawami, cebulą itd.
Formuje klopsiki i obtaczam w bułce tartej.
Smażę na złoto na rozgrzanej oliwie.
Dzieci zjadły jako "fishburgera" w bułce z sałatą, pomidorem i ogórkiem małosolnym.
Pycha.



Zdjęcie takie sobie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Miło by było jakbyś zostawił komentarz, chyba że jesteś trollem to spadaj