Pieczone warzywa korzeniowe:
pietruszka
marchewka
seler
czosnek
lub co było w zapasach,
sól
pieprz
musztarda
miód
oliwa z oliwek
Warzywa kroimy w słupki, polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i porządnie.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni) na 20 minut.
W miedzy czasie, myrdamy łyżkę miodu z łyżką musztardy i łyżką oliwy.
Po 20 minutach, lub więcej, zależy jak wyglądają warzywa, polewamy mieszanką miodu i musztardy i pieczemy jeszcze około 20-25 minut, aż warzywa nie będą miękkie.
Zjadamy z Żonami, Mężami, Przyjaciółmi.
Albo samemu.
U mnie znikło w pięć minut.
no nie wiem, nie wiem
OdpowiedzUsuńseler przeraza mnie jak koniec swiata normalnie
to bez selera!
UsuńO właśnie! bez selera nie przejdzie?
OdpowiedzUsuńprzejdzie, warzywa dowolne marchewka, pietruszka, dynia, burak,...
UsuńKradnę przepis:))
OdpowiedzUsuń