"Żyjemy a dopóki żyjemy wszystko jest możliwe".- Roz

niedziela, 2 grudnia 2012

Warzywa Korzeniowe

Pieczone warzywa korzeniowe:
pietruszka
marchewka
seler
czosnek
lub co było w zapasach,
sól
pieprz
musztarda
miód
oliwa z oliwek

Warzywa kroimy w słupki, polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i porządnie.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ( 180 stopni) na 20 minut.
W miedzy czasie, myrdamy łyżkę miodu z łyżką musztardy i łyżką oliwy.
Po 20 minutach, lub więcej, zależy jak wyglądają warzywa, polewamy mieszanką miodu i musztardy i pieczemy jeszcze około 20-25 minut, aż warzywa nie będą miękkie.


Zjadamy z Żonami, Mężami, Przyjaciółmi.
Albo samemu.
U mnie znikło w pięć minut.




5 komentarzy:

Miło by było jakbyś zostawił komentarz, chyba że jesteś trollem to spadaj