"Żyjemy a dopóki żyjemy wszystko jest możliwe".- Roz

poniedziałek, 1 lipca 2013

misz masz

Napój miętowo - jabłkowo-porzeczkowo - różano- truskawkowo- rabarbarowo-lawendowy.

ciekawa jestem kto to wypije.





23 komentarze:

  1. Lubię lawendę gdy kwitnie, nie bardzo sobie wyobrażam ją w tym miksie, próbowałam zielonej herbaty z lawendą i nie szła mi, reszta składników dla mnie może być :)

    OdpowiedzUsuń
  2. harcerze na tzw. zaslubinach
    brakuje musztardy :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. albo pierwszaki na otrzęsinach ;)

      Usuń
  3. No ja na pewno f ogóle nie wypije
    Mienta to jeden z moich najfienkszych wroguuff i juz to mnie wystarczy żeby nie kcieć

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja mienty nie lubię w herbacie. natomiast np z jogurtem i ogórkiem, pycha!

      Usuń
  4. mogłabym spróbować, ale za efekt nie gwarantuję ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. spróbowałam, żyję:))))

      Usuń
    2. i jak?
      Ja tam tradycjonalistka..piję miętę z melisą

      Usuń
    3. co prawda byłam bliska zaparzenia lisci z jakimś kokonem, ale odpuściłam :P

      Usuń
    4. dobre, takie łagodne i bardzo.

      Usuń
    5. a w ogóle to urokliwe masz teraz swoje "ściany" :)
      aż pachną prawie...

      Usuń
  5. Z Twoich rąk wypiję wszystko:))

    OdpowiedzUsuń
  6. proszę natychmiast przesłać próbkę do Warszawy! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. zemdliło mnie... porzeczkowo-jabłkowo-miętowo-rabarbarowy do picia, lawendowo-różany tylko do odświeżania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mamma, różany jest mniam, pomyśl o pączkach z konfiturą z róży
      to oczywiście nie jest róża ozdobna :)
      jak byłam dzieckiem mieliśmy w ogrodzie taką różę i moja mama robiła te konfitury, obrywało się płatki, obcinało białe gorzkie końcówki i mama ucierała w makutrze te płatki z cukrem na surowo, przechowywała w zakręconych słoiczkach, nie wymagała pasteryzacji, konserwował ją cukier
      smakowała wspaniale także z ciastem orzechowym, to dla mnie jeden ze smaków dzieciństwa :)
      znany cukiernik w moim mieście ma teraz dużą plantację tych róż i też produkuje takie konfitury :)
      lawenda w tej herbacie, którą piłam nie smakowała tak jak pachnie, ale i tak nie odpowiadała mi wcale

      Usuń
  8. ale w ramach kompotu czy po fermentacji?

    OdpowiedzUsuń

Miło by było jakbyś zostawił komentarz, chyba że jesteś trollem to spadaj