"Żyjemy a dopóki żyjemy wszystko jest możliwe".- Roz

czwartek, 7 kwietnia 2016

taka pora roku

Uwielbiam wiosnę za to że, wszystko budzi się do życia i ja mam uczucie że, mimo tego iż nie jestem niedźwiedziem brunatnym i nie przesypiam zimy, to na tą wiosnę naprawdę mam zdecydowanie więcej energii, a jeszcze jak się okazuje że przeszło mi zapalenie oskrzeli!

Dodatkowo wiosną wychodzi z ziemi moje ulubione zielsko.
I teraz to już:
pesto z pokrzywy,
zupa z kurdybankiem,
makaron z krwawnikiem i pąkami mniszka,
pesto z pokrzywą, mniszkiem, jasnotą purpurową,szczypiorkiem, kwiatami forsycji,krwawnikiem, bluszczykiem kurdybankiem,gwiazdnicą pospolitą, miętą i pietruszką.
I tak bym mogła najchętniej cały rok.
I sok z brzozy.
I stokrotki!
Cudownie:)

13 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Mrówki jeszcze nie przyszły, spoko zjem:)

      Usuń
  2. Na mrowki zapraszam do mnie, nawet do ogrodu nie trzeba wychodzic bo wprowadzily sie nam do domu :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oooo
      To trzeba zrobić z nich popkorn

      Usuń
    2. hmm, mijałam dziś rano w drodze po bułki stada cienkich świeżutkich różowiutkich dżdżownic... ? :D
      a serio, pesto z pokrzywy jak zrobić?

      Usuń
    3. Różowiutkich????
      Biorę pokrzywę młoda, ząbek czosnku, pestki dyni, oliwę z oliwek, ser - u mnie stary olender, miksuję wszystko, doprawiam do smaku

      Usuń
  3. Dobrze kochana ze slimakow nie zjadasz ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubie slimaki tylko pozniej strasznie czosnkiem capie. Przydalaby mi sie taka zielarka pod reka. Lubie chwasty. 👌👍😊

    OdpowiedzUsuń

Miło by było jakbyś zostawił komentarz, chyba że jesteś trollem to spadaj