Kroje cukinię na plastry, cukinie taką małą bez pestek, a jak duża to tak wykrawam co by pestek nie było.
grilluję na patelni grillowej.
Z braku patelni może być piekarnik, blaszka z odrobiną oliwy.
w międzyczasie robię marynatę: liście mięty, czosnek, oliwa, sól, pieprz, ocet balsamiczny.
Do grillowanej cukinii dodaję marynatę.
I tyle.
Idealne na grzance chleba.
a tak było na przejażdżce rowerowej
To ja się dosiadam :p
OdpowiedzUsuńzapraszam:)
Usuńa bez chleba jak?
OdpowiedzUsuńa bez chleba też, jako bez chleba- pseudo sałatka. może z sałatą?
Usuńchociaż ja wyjadam bez niczego.
Usuńsmakowite!
Usuńs sauatom brzmi tez dobrze
Usuńuwielbiam warzywa:))
pszenica jest zua
bardzo smakowite, znika w oka mgnieniu:)
Usuńpszenica nie jest zua, złe jest to że obecna ma za dużo glutenu i jest żle przysfajalna.
Usuńa własnej produkcji chleb bez pszenicy?
Usuńteż jest zuy
Usuńtrzy rzeczy na tej ziemi bardzo zostały zmodyfikowane, zeby szybciej i wydajniej rosły i som zue
pszenica, kukurydza i ryż
czeba jech unikać
nie ze względu na gluten
w zuo glutenu dla wszystkich nie wierzę
źle przeczytałam
Usuńwłasny chleb bez pszenicy jest cudowny!!!
ale nie znam takiego
gdzieś wyczytałam że skutkiem ubocznym modyfikacji jest podwyższony poziom glutenu w ziarnie. sama modyfikacja genetyczna to pikuś, tak samo działa ewolucja tylko wolniej. gdyby nie mutacje to nie było by ludzia na świecie ino dinozaury.
Usuńtrochę nie ogarniam tej wiedzy o glutenie
Usuńsłyszałam tylko, ze w obecnej pszenicy jest 50 RAZY więcej bniałaka niz 30 lat temu:(
no własnie i o to chodzi że tego glutenu w tej modyfikowanej jest za dużo, do tego do chleba dają - spulchniacze, wypełniacze itp, i to jest blee.
Usuńaaa
Usuńja bardzo mało jem chleba
w domu zaczynaja krlować kasze
ale monz mój kocha chleb
i masełko
ja kocham kasze, zresztą wszyscy u mnie kochają, chleba też jemy coraz ,mniej, bo to już teraz nie chleb tylko chemia.
Usuńno właśnie
Usuńnawet jak na zakwasie itp, tp na pszenicy
a pszenica to zuo
Ryba to se zrób z żyta:))
OdpowiedzUsuńA cukinię i nie tylko w takiej postaci uwielbiam, ale ta mięta mi w tym przepisie nie , ja daję tylko czosnek, oliwę i ocet balsamiczny. Super jest bakłażan. Czasami jak mi się chcę robię foccacię ale w postaci podpłomyka z rozmarynem
Mniam;)
Miało być mięta mi nie leży
Usuńa jadłaś z miętą, czy tylko tak Ci sie wydaje? ja robię bakłażana z bazylią
Usuńmoże być z bazylią, albo innymi ziołami, jak kto lubi.
Usuńz żyta wychodzi glut
Usuńz owsa? z koniczyny? z żołędzi? z komosy?
Usuńz pokrzywy? z żołędzi? z byłego? z ptasiego mleka? z rudego kota?
Usuńno co wymyślam ci mąki, nie męki
Usuńa bez chleba też dobre
Usuńno
Usuńmęki to życie samo przynosi
i co tam z piecem?
poproszę inne pytanie...
Usuńile masz lat? albo ile ważysz?
Usuńlepsze? :PPP
ważę coraz mniej:P
Usuńna myśl o tym ile będzie kosztował piec i skąd na to wsiąść.
Usuńkurcze
Usuńzdaję sobie sprawę z kosztów
qrf
qrf. tyle w tym temacie.
Usuńmusisz nowy piec całkiem?
Usuńbędę wiedzieć w poniedziałek, ale zdaniem innych fachowców niestety ten się skończył.
Usuńaż mi ślina leci!
OdpowiedzUsuńa ja sobie zjem plasterek:P
UsuńFuti, po prawej stronie popularne posty mnie skaczom, a nic nie pilam. Czy tylko mnie?
OdpowiedzUsuńa cukiniem uwielbiam, dzisisaj mam z baklazanem w pomidorach.
a widoki cudne! pienkna ta nasza wielkopolska. ;)
Usuńbakłażan! mniam mniam
Usuńzostał chociaż trochę do spróbowania?
OdpowiedzUsuńzostało:)
UsuńCukinia jest pyszka!
OdpowiedzUsuńPiękne zachody słońca na tej Twojej wycieczce;)
Piękne zdjęcia!
OdpowiedzUsuń